Kökényes Néptáncegyüttes


Facebook


Táncolj

A tánc felszabadítja a testet és a lelket.

Énekelj

Az éneklés boldogsághormonokat szabadít fel.

Élj

Szerezz életreszóló élményeket.

A dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes 2005. őszén alakult. Nevét a Kis-Küküllő folyó mentén jellegzetes kökénybokrokról eredezteti. Az együttes különböző (4) korcsoportokból álló tánckara több mint 28 tájegység néptánc- és népdal örökségét képes hitelesen megjeleníteni a színpadon, ezek mellett repertoárja showműsor jellegű összeállításokat, néptánc- és mesefeldolgozásokat, illetve táncszínházi produkciókat is tartalmaz.

A Kárpát-medence színpadjain szerzett több tucatnyi emléklap mellett, az együttes bel- és külföldi versenyeken kiérdemelt számos díjjal is büszkélkedhet. Több alkalommal is a debreceni Virágkarnevál meghívottjai, díszvendégei, majd 2013 és 2014-ben a Vendégségben Budapesten – Határon túli magyar fiatalok találkozója, 2015-ben a gyulai  Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválja, illetve  10 éven keresztül Hajdúszoboszló, Dicsőszentmárton testvérvárosa ünnepi rendezvényeinek rendszeres meghívottjai voltak.

Emellett temérdek meghívásnak, különböző alkalmakkor falu-, illetve városnapok, gálaműsorok, fesztiválok, stb. tett eleget Erdély szinte minden szegletében, illetve Magyarország számos vidékén.

Művészeti vezető: Varró Huba. Asszisztens: Bugnár Zsolt.

Együttesvezetők: Fodor Sándor József és Gáspár Hajnal.